love

Exista viata si dupa 30 de ani… si e mult mai buna!

10/01/2017

Mare nebunie asta cu 30-ul. Ai imbatranit, ai schimbat prefixul nu mai esti ca la 20… etc. De fapt e exact ca inainte, doar ca mult mai bine. Sau oare te vezi tu altfel? Se poate si asta 🙂30-ani

Cert e ca toate femeile au o frica ascunsa cand vine vorba de batranete sau de varsta. Si nebunia incepe undeva intainte sa implinesti 29. Toate prietenele rad, unele ca sunt mai tinere si zic ca mai au timp, altele ca au trecut deja prin aceasta experienta a schimbarii prefixului. De fapt nebunia incepe la aparitia primului fir alb… de parca te-ai desfigurat… eh si ce? Ai si tu niste fire albe, oricum cu toatele ne vopsim in ziua de azi chiar si sprancenele de nu mai stim nici noi care e culoarea naturala a parului. Sa mai spun de isteria momentului cand iti dai seama ca ai riduri? Ca pielea de sub ochi nu mai e perfect intinsa? J) Ok, nu mai spun nimic… si stii de ce? Pentru ca firele albe si ridurile de expresie inseamna ai trait intens pana la 30, cum nu multi au ocazia. Ca ai muncit, si ai petrecut, si ai iubit, si ai savurat fiecare an al vietii tale.

Problema e ca incepusera sa ma sperie si pe mine comentariile astea cu „cum se schimba femeia la 30 de ani” . Ajunsesem sa ma gandesc ca in dimineata in care voi implini 30 am sa ma trezesc si voi vedea in oglinda o broasca de aceea pe care trebuie sa o saruti ca sa se transforme in printesa. Ba ca voi gandi altfel, ba ca voi munci altfel, ba ca voi iubi atfel … ce mai … trebuia  sa ma transform.

Ei bine, nu pot sa nu recunosc ca anumite lucruri chiar s-au schimbat, dar s-au schimbat in bine sau in foarte bine.  Recunosc ca dupa 30 de ani sunt mai putin superficiala. Ca tot ce fac sau spun contine o farama din sufletul meu si ca daca nu imi mai gasesc locul undeva, indiferent unde, ma ridic si plec. Recunosc de asemenea ca dupa 30 de ani ma intereseaza mai mult calitatea decat cantitatea, ca sunt mai responsabila si ca desi impulsiva in luarea deciziilor, odata ce am pornit la drum calculez de 3 ori pana ajung la destinatie…

De asemenea imi place sa cred ce-mi spune lumea si anume ca nu am aratat niciodata mai bine ca acum… la 30 de ani. Ca nu mai am nici jumatate de gand orientat inspre a slabi sau a schimba ceva la fizicul meu, ceea ce pana acum era foarte important.

Tot acum incepe sa conteze foarte mult viata personala. Nu stiu daca e o regula si daca vi s-a intamplat sau vi se va intampla si voua, dar eu iubesc si mai mult, si mai intens, mai echilibrat si cu mai putine frici.  Dupa 30 de ani iubesti cu totul, nu pe jumatate. Incepi sa vrei sa oferi, nu doar sa primesti si incerci sa faci sa meriti tot ce primesti.

Intr-un cuvant… fiecare etapa are ceva frumos, ceva de care ar fi bine sa tinem cont si ceva de care ar fi bine sa ne bucuram. Nu e nicio pacoste ca ai schimbat prefixul… Adevarata viata incepe la 30 de ani, iar schimbarile nu sunt in niciun caz in afara ta, ci inauntrul tau. Tot ce ai de facut e sa dai un search adanc in sufletul tau. Acolo e aceeasi femeie frumoasa si plina de viata indiferent care e numarul din buletin!

RuxAndra

You Might Also Like