Mamici si Burtici

Diversificare: Ziua 1 :)

05/07/2021

6 luni de zile abia am așteptat ziua în care să-i pot da copilului meu și altceva de mâncare în afara de lapte. Sentimentul ala ca gătești pentru el e cel mai frumos, desi el încă nu știe și nici nu apreciază.  Toate prietenele îmi spuneau: Oooo, bucură-te cât iti e comod doar cu lapte. Pe atunci nu înțelegeam… azi a fost ziua 14 și deja sunt în pana de idei! I feel u girls!

Ei a sosit și momentul meu. Am început diversificarea pe 22 iunie, când Alexandru avea 6 luni și 5 zile. Da, nu am început fix la 6 luni… am înțeles ca așa e moda.

Era o zi de martı, noi proaspat intorsi dintr-un mini concediu… eu, toată o cântare și o încântare dornica sa prepar vestitul Pireu de morcov la aparatul meu minune de la Philips…

Bun… super incantata eu deci, primesc de la o prietena niște mini morcovi bio de grădina, iti dai seama… mama ca mine nu mai exista… prima masa bio … nu-mi ajungea nimeni la nas. Bun, ii spăl, ii curat, ii spal iar , ii tai si ii pun in minunea de aparat la abur. Aștept 20 de min. Blenduiesc… Mnoh, aici surpriza! Fiind mici morcovii, cantitate putina, s-au întins pe pereții aparatului și nu am mai avut ce sa blenduiesc… În capul meu era așa: “da sigur, fix azi… acum eu ce fac, ce mănâncă Alexandru? D-apoi un Pireu de morcovi nu ești draga in stare sa faci?”

Nu-i nimic, îmi zic, mama și bunica sigur n-au avut blender… așa ca hai cu furculița… am pisat eu ce am pisat dar tot au rămas bucatele… ce zic eu? Hai sa iau sita, zis și făcut: cu sita și cu o lingura am scos 2 lingurițe de Pireu….. RECE

In tot acest timp, uitai sa precizez, Alex era în scaunul de masa cu bavetica la gât asteptanad sa vadă de ce m-am trezit așa în miezul zilei să-l pun acolo și de ce mă tot agit…

Mnoh bine,  e rece… il pun într-un borcanas special și îl bag în aparatul de încălzit… va dați seama ce făceam dacă nu-l aveam și pe ala pe raft… mama și bunica sigur au avut și ele… în fine, ajung triumfătoare cu piure-ul la fix 37 de grade, mă așez în fata copilului toată agitata și transpirata și întind lingurița. Șoc! Alexandru nu vrea sa mănânce!

Pai cred si eu dupa ce m-am agitat 20 de min pe langa el, ba ca nu-i pasat, ba ca e prea putin, ba ca e prea cald, bă ca s-a răcit… cele 2 lingurite pe care le-a acceptat au părut o reala victorie. L-am lăsat în pace și evident i-am servit lapte la desert.

A doua zi a fost cu totul altfel, dar zic sa le luam pe rând. 🙂

Cateva observații care sunt valabile în general, dar în special pentru noi:

  • textura piure-ului în primele zile e mai mult ca o supa crema groasa
  • nu am început diversificarea cu cartof dulce…
  • nici cu măr cu biscuite
  • I-am dat apa cu vreo 2 sapt înainte sa încep diversificarea
  • inainte de data la care am început sa ii ofer piure a mai gustat măr la abur și banana dintr-o suzeta găurită special pt așa ceva
  • nu sariti, marul e la abur fiindca Alex a avut reflux 🙂
  • Una peste alta, ceea ce s-a întâmplat, e perfect normal. De la mese de lapte călduț la mami în brațe în poziția culcat, iei copilul, îl pui în fund ii dai un piure solid, departe de mami. Și pe langa toate astea dacă te mai și agiti și el te vede și te simte zi merci ca mănâncă și 2 lingurițe!

La sfârșitul zilei am ras amândoi, eu fiindcă am realizat ca m-am luat prea în serios, el cu siguranță de rasul meu. Speram ca v-am binedispus și pe voi!

Diversificare ușoară sa aveți și…

Zi cu Zâmbet!

Mami de Alex

 

You Might Also Like