Mamici si Burtici

Denumirea jobului: mamica! 24/24, 7/7!

23/03/2021

Din păcate sau din fericire copiii nu se nasc cu manual de instrucțiuni atasat. Spun din păcate pentru ca ne-ar fi mult mai ușor sa stim exact ce vrea micuțul când plânge și exact ce sa faci și cum sa faci cu el. Spun din fericire pentru ca lipsa acestui manual ne da posibilitatea sa ne validăm ca și părinți, sa găsim cele mai bune soluții pentru copiii noștri, sa fim mereu preocupați de cum putem fi părinți mai buni.

Da, pentru a fi o mama buna trebuie sa te preocupe asta. Sa realizezi ca ești totul pentru acest suflețel care se naște și care va depinde permanent și 100% de tine. Sa îți iei notițe, sa citești, sa intrebi alte mămici, sa te documentezi mai ceva ca in cazul unui proiect pe care îl aveai de făcut in liceu la chimie sau fizica. Intr-un cuvant sa faci facultatea de mamiceala.

Am născut de 13 săptămâni și deși nu a trecut mult timp au început sa ma copleseasca: oboseala, lipsa somnului, momentele in care mai am dureri, reprizele de plâns ale piticului… Da, au existat momente când am zis: “nu cred ca sunt in stare, eu nu voi reuși” . E dificil sa reusesti din prima in conditiile in care vrei nu vrei dupa ce nasti intri intr-o categorie a celor mai judecate persoane. Daca il alaptezi pana la 2 ani nu te poti desprinde, daca ii dai lapte praf esti nepasatoare; daca il iei in brate cand plange il inveti rasfatat, daca nu il iei esti indiferenta si nu-ti iubesti copilul; daca iti schimbi copilul noaptea il treesti si ii strici somnul, daca nu il schimbi esti mama denaturata. Daca nu il certi cand greseste il rasfeti , daca il certi, vai nu mai ai rabdare… nu trebuia sa faci copii la batranete… si lista poate continua. Tot ce am scris mai sus e luat de pe zecile de grupuri de mamici in care m-am inscris cu vreo 5 ani inainte sa raman insarcinata, pe vremea cand puneam bazele emisiunii Academia Mamicilor Moderne.

Cu totii sunt dintr-o data parinti mai buni pentru copilul tau decat ai putea fi tu si daca  te mai nasti o data. Nu am avut ajutor in aceste 3 luni, insa nici nu m-a incurcat nimeni. In schimb ceea ce vad pe grupurile astea ma inspaimanta. Mamici care stiti cu ce se mananca rolul asta, care ati nascut de ceva ani, care ati trecut prin toate cele ajutati-ne! Invatati-ne! E inaltator sa puteti da mai departe informatia pe care o aveti, mai ales atunci cand ati dat singure de greu, cand taticii nu v-au ajutat cat ati fi vrut, cand nu ati dormit nopti la rand. Imi doresc mai multa intelegere, mai multa compasiune si mai mult sprijin. Daca ne unim, noi mamele suntem o comunitate ce am avea puterea de a conduce lumea iar noi stam si ne judecam pe grupuri pentru subiecte de genul “ai inceput diversificarea la 5 luni”. ok, nu e rau ca stiti cand se face si cum se face si ca ne spuneti si noua. E nepotrivit “tonul” pe care il folositi cand o spuneti. Sunt pe principiul ca fiecare mama isi creste puiul asa cum vrea ea sau asa cu stie ea. Instinctul de mama se dezvolta pe parcurs asa ca nu ne mai blamati pentru ca facem cum scrie in carti.

Pentru ca vreau sa fiu o mama buna  urmăresc permanent alte mămici, influencerite care sunt trainuite și pregătite sa ne învețe ce sa facem când nu ne mai descurcam. Urmărind live-ul uneia dintre ele la un moment dat s-a ajuns la concluzia ca femeia ce am fost înainte  sa nasc a plecat in vacanța la relaxare și in locul ei a rămas “mama”.  Mama care sunt pentru copilul meu. Mama care e mereu la datorie. Apoi aceasta influencerita  a adresat o întrebare care mi-a trezit un sentiment înălțător. Cine mai e ca mama, mereu la datorie? Răspunsurile au variat: Planeta, natura, universul…da, sunt mereu la datorie. Fără sa ma gândesc prea mult am deschis secțiunea de comentarii și am scris: “Doamne Doamne e mereu la datorie!”

El nu se simte copleșit, anxios, depășit de situație deși are miliarde de copii.

Nu poate fi vorba de o comparație dar simplu fapt ca sunt mereu la datorie, asemeni Lui ma umple de energie, de emoție și de dorința de a face lucruri minunate pentru piciul meu.

Dacă ai citit pana la final spune-mi intr-un comentariu ce te motivează pe tine sa fii o mama buna?

RuxAndra

You Might Also Like