Mamici si Burtici

Ce sa NU faci cand mergi in vizita la un bebelus!

08/10/2021

   Chiar dacă se rostogolește, sta perfect în fundic și mănâncă singur, dacă încă nu a împlinit 1 anișor copilașul este considerat bebelus, așa ca dacă trebuie sa  vizitezi vreunul ar fi bine sa știi ce sa NU faci.  Sunt un fel de reguli nescrise ale proaspetelor mămici, pe care obvious, dacă nu ai copii nu ai de unde sa le știi, bă mai mult nu ai de unde sa știi ca nerespectarea lor poate deranja mămica sau chiar bebelușul.

Nu merge neanuntat

În primul an de viață programul este sfânt, așa ca ar fi bine și sănătos să-ți anunți vizita, și mai mult, sa intrebi care sunt orele la care bebelușul mănâncă și doarme pentru a le evita.  Orele de masa, de somn și de baita se respecta întocmai în majoritatea caselor cu copii mici,  prin urmare nu ar fi tocmai potrivit sa nimerești în timpul baitei când toată familia are treaba. În plus, dacă ai prieteni cu copii mici și nu-ți răspund la telefon în intervalul 19:00 – 21:00, asta e motivul.

Nu uita sa te speli pe maini imediat ce ajungi

Asta e o regula ce ar trebui aplicată în orice împrejurare, cu sau fără copii. E super jenant pentru proaspăta mamica sa te trimită ea la spălat pe mâini, iar dacă se întâmplă, de cele mai multe ori nu pică bine musafirilor. Dacă pana sa avem copii treceam cu vederea astfel de lucruri, crede-ma după ce ai un Bebeluș în casa acest lucru nu se mai întâmplă.  Ți se va spune fără jena sa te descalți sau sa te speli pe mâini 🙂

Nu lua bebelusul in brate

În niciun caz nu iei bebelușul în brate fără sa ceri permisiunea, iar dupa ce mămică a fost de acord acoperi zona de contact dintre tine și bebe cu un prosop de finet. Majoritatea bebelușilor au pielea foarte sensibilă, iar pe hainele noastre   e plin de bacterii și microbi.

Nu pupa copilul! Nici pe obraz, nici pe mâini, nici pe gura!

Un mare semn de exclamare pentru acest paragraf! Bebelușii nu se pupa! Indiferent cine ești, ce grad de rudenie ai sau cât ești de important/a în viața mămicii nu ai voie sa pupi bebelușul mai ales acum în plina pandemie. Însă dacă respecți următoarea regula nici nu prea ai cum 😉

Nu da jos masca 

In context de plin val 4 ar fi indicat sa ai o masca la tine atunci când vizitezi un Bebeluș, chiar dacă  ai avut Covid sau dacă ești vaccinat. Știi și tu ca vaccinul nu protejează transmiterea.

Nu merge in vizita dacă ești bolnav sau dacă ai tai copii sunt bolnavi

E de bun simt sa nu iesi din casa atunci când ești bolnav, însă cu atât mai mult dacă e inclus în program un Bebeluș. Microbii tai constitue un pericol real pentru bebe, și dacă ești tu bolnav și dacă ești doar purtător. Ar fi bine sa reprogramezi sau să-i spui mămicii care e situația fiindcă în astfel de cazuri iti garantez, te va reprograma ea. 🙂

Nu duce lucruri nefolositoare

Iti spun din proprie experiență după ce vine bebe acasă nu mai ai loc nici sa respiri de atâtea lucruri. Unora nu le-am găsit loc nici acum după 9 luni. Dacă mergi în vizita la un bebe care a început diversificarea 90% din cazuri cel mai apreciat cadou ar fi niște banane. Dacă vrei neaparat sa cumperi haine întreabă mămica ce mărime poarta bebe, iar dacă vrei sa cumperi haine mai mari tine cont de sezon.

Nu lasa dezordine dupa tine

Dacă ai o relație apropiata cu mămica ai putea sa o ajuți sa strângă atunci când vrei sa pleci. De obicei intr-o vizita mai lunga guști ceva de mâncare bei o cafea sau un suc… rămân vase și pahare de spălat. Nu zice nimeni sa speli sau sa schimbi bebelușul dar dacă vrei sa ajuți poți sa speli ce ai murdărit tu.

Nu intra in camera bebelusului

Mai ales când este micuț bebele are un singur spațiu doar al lui. Dormitorul. Așadar nu-i invada spațiul, decât dacă mămica iti cere ajutorul sau prezenta. Nici în dormitorul tău nu intra niciun musafir, nu-i așa?

Nu sta mult

Stiu, ti-e drag bebele si probabil pe mămică nu i văzut-o de ceva vreme, însă n-au intrat zilele în sac. De obicei proaspetele mămici au un program bine stabilit pe ziua în curs așa ca atunci când bebe trebuie sa doarmă sau sa pape e momentul sa pleci.

Cam acestea ar fi lucrurile pe care mămicile ar aprecia sa nu le faci atunci când mergi în vizita. Ar mai fi și altele, în funcție de zona însă pe acelea le putem încadra cu ușurință la secțiunea obiceiuri.

In spirant ca v-au fost de folos, sa aveți zile cu zâmbet!

RuxAndra

You Might Also Like