love

Scrisoare pentru tine

30/12/2016

De cele mai multe ori evit sa scriu despre barbati  si despre relatii. Scriu despre femei pentru ca la ele ma pricep. Am vazut si trait multe si sunt convinsa ca datorita sau din cauza (depinde cum o luam) jobului meu  am sa mai vad multe.  Am primit insa acum, pe facebook,  un comment care m-a pus pe ganduri. Asa ca am ales sa ii raspund aici.

semineu3Noi oare nu mai credem in dragoste, in iubirea aia pura, in a-l pune pe partenerul tau mai presus de tine? Cred ca nu… Pai si daca noi nu mai credem in nimic din toate astea, dragostea de ce ar trebui sa mai creada in noi? De ce ar trebui sa vina la noi, sa se incredinteze cuiva care oricum nu-i vede rostul? Sa bucure viata cuiva care o priveste doar ca pe ceva temporar, ca pe un experiment  ce stii sigur ca se termina, insa nu stii cum si cat de mare va fi explozia.

Nu conteaza destinatia, conteaza drumul pana acolo… Daca nu invatam sa ne bucuram de lucrurile mici, de gesturile frumoase, de prezenta persoanelor dragi… nu vom ajunge niciodata la destinatie, iar drumul… ni se va parea un chin.

Putin mai tarziu aceeasi postare de pe facebook imi spune printr-un alt comment ca in ziua de azi femeile asteapta sa primeasca ca si cum totul li se cuvine si fara sa daruiasca nimic in schimb. Da, nu pot sa il contrazic, dar din nou… nu ne uitam unde trebuie. Nu inteleg de ce oare nu vedem si partea plina a paharului…

Se spune ca femeia e jumate trup, jumate suflet. Eu cred ca femeia e doar suflet si ca trupul este doar ceea ce vede lumea. Iar lumea e vesnic mioapa si nemultumita. Daca am privi mai mult in ochii persoanelor de langa noi si nu ne-am mai uita la muschi, daca am cauta in sufletul persoanelor cu care interactionam si nu in buzunare, daca ne-ar interesa mai mult ce hobby-uri impartasim si nu cate cifre are contul bancar… credeti-ma s-ar schimba multe.

Traim intr-o lume superficiala pe care doar noi, fiecare in parte, avem puterea sa o schimbam. Gresim oare ca ne place sa primim? Nu! Omul prin firea lui are nevoie de atentie, iar cadoul e o forma de atentie, indiferent ce fel de cadou e. Important e cum il primesti, cum il pastrezi si cum il porti. Important e sa ajungi sa intelegi si sa te bucuri de semnificatia cadoului, nu de cadoul in sine.

Esti unde trebuie doar daca te-a cucerit cu deschisul portierei, nu cu masina in sine sau daca primul cadou primit are culoarea ta preferata si nu doar scopul de a face impresie… Atunci se poate spune ca ai trecut la next level sau ca ai gasit persoana careia ai putea sa-i daruiesti totul!

 

RuxAndra

You Might Also Like