Uncategorized

“Esti proasta pentru ca nu lupti pentru ce iubesti”

04/05/2016

 downloadAm auzit replica asta saptamana trecuta. Exact in forma asta, fara cuvinte frumoase si fara menajamente. Nici macar nu a schitat un zambet, era foarte serioasa cand imi spunea ca sunt o proasta sau ca am fost... ce mai conteaza? La ora aceea important era ca imi gasise vina: N-am luptat!

Stii cum e si cu luptatul asta? Lupti si tragi si inghiti in sec si lasi de la tine, si renunti si la orgoliu si la tot ce ai... pana ramai fara nimic. Cand nu mai ai ce sa dai nu mai ai cum sa lupti. Sau cand obosesti, sau cand simti ca tragi singura la o caruta ce de obicei merge pe pilot automat.

Si cu toate astea, o femeie inteleapta, trecuta la randul ei prin multe statea in picioare in fata mea, foarte serioasa se uita fix in ochii mei si imi spunea ca sunt o proasta. Nu era mama, desi femeia asta m-a tratat ca pe fata ei. Poate a avut dreptate. Oi fi fost, nu zic, dar de ce are lumea impresia ca doar noi trebuie sa luptam? Odata, la munca, intr-o pauza de tigara seful meu a zis ca femeile sunt cele care aleg barbatii, iar ei pur si simplu se supun. Ca si cum daca eu ii spun sa sara el ma intreaba cat de sus?

Nu ne plac barbatii astia. Ne plac bărbații care stiu ce vor si care ne arata in permanenta ca stiu ce vor, de fapt care ne arata in permanenta ca pe noi ne vor, ne place sa ne simtim iubite si protejate, ne place sa avem siguranta faptului ca ziua de maine nu ne zdruncina relatia, ne place sa construim alaturi persoana de langa noi. Nimeni nu vine la totul gata si nimeni nu poate construi singur. E drept, cateodata părem fetele lui Peter Pan sau ale lui Hercule, cele independente, destepte, care nu au nevoie de nimeni si de nimic. Ciudat insa cum aceleasi fete ale lui Hercule se topesc la o simpla imbratisare, la un simplu gest sau la un te iubesc spus din senin, nu-i asa?

Printii astia pe care ii asteptam noi pe cai albi sunt fiii femeilor care ne vor binele, de la care avem ce invata, care nu se sfiesc sa ne spuna verde in fata chiar si ceea ce nu vrem sa auzim. Si daca nu gasiti printi, cautati regine... poate au copii, insa nu uitati: printii sunt pentru printese, asa ca daca credeti ca  nu sunteti printese ar fi cazul sa nu mai asteptati  si sa puneti mana sa luptati pentru ceea ce vreti si iubiti, ca doar si Xena era tot printesa… chiar daca era razboinica 🙂

RuxAndra

You Might Also Like