familie

Ce ar trebui sa stie fiica ta de la tine?

05/05/2016

Cute Little Girl Waiting On The Bench HD Wallpaper-1600x900-cutelittlebabies.blogspot.comTotul! De ce spun asa? Pentru ca multi parinti au uitat cum se vorbeste cu copiii. Se stie faptul ca fetele sunt mult mai greu de crescut, de pazit si de ghidat decat baietii. Orice tata de fata ar trebui sa poarte pusca. :)) Glumesc.  Lasand la o parte furturile, rapirile si alte cazuri grave toate "pericolele" la care se face referire au legatura cu baietii.  In ziua de azi pericolul 🙂 vine destul de devreme asa ca si discutiile cu fiica ta ar fi bine sa fie regulate. 
Mama m-a invatat ca mai presus de faptul ca e persoana de care trebuie sa ascult... pana la un moment dat, e prietena mea. Singura care stie totul, care nu ar vrea sa sufar si care nu mi-ar da niciodata un sfat nasol. Si din cate s-a priceput (si fie vorba intre noi se pricepe la destul de multe) mi-a dat intotdeauna cele mai bune sfaturi. Fetele incep sa se razvrateasca sau sa scada ca si rezultate atunci cand se indragostesc sau cand au probleme de anturaj. De asta sunt importante discuțiile.
Ai putea sa incepi prin a-i spune ca femeia a ramas femeie chiar daca s-a emancipat. Face mancare, curatenie, ii calca camasile barbatului, doar ca le face cu aparate de ultima generatie 🙂 
Mai poti sa-i spui ca baiatul care o va place se va comporta si va vorbi frumos. Asta cu cine se tachineaza se iubeste nu prea e valabil. Baiatul care va dori sa ii fie aproape va gasi modalitatea perfecta, fara sa aiba nevoie de tachinari.
Spune-i ca femeia a fost lasata pe pamant ca sa fie femeie. Oricata egalitate intre sexe ne-am dori, femeia e cea care tine familia unita, cea care are intotdeauna o vorba buna pentru copiii sau sotul ei, ea e cea ocrotita si protejata de catre sotul ei. E drept ca in ziua de azi vedem foarte des femei cu parul prins, care nu mai ies din pantaloni, insa in adancul sufletului ele sunt tot femei, fiinte calde si sensibile ce se hranesc cu iubirea persoanelor care le inconjoara. Asa ca daca e sa ma intrebi pe mine, femeia are nevoie de iubire si de afectiune exact asa cum ai tu nevoie de sare si piper in mancare.
Spune-i ca e cea mai frumoasa si cea mai desteapta si ca merita orice... asta daca misca si ea un degetel. Adica nu totul ni se cuvine doar pentru ca respiram.
Spune-i ca barbatului de langa ea nu trebuie sa ii ramana datoare. Daca ti-a adus o floare da-i si tu o ciorba calda, daca te ajuta la curatenie mergi si tu cu el la soacra-ta mai des... Ei, ca si noi, ofera ceea ce primesc. In general femeile vor sa schimbe barbatii; se schimba singuri daca au cadru pentru asta, daca nu, nu!
Si ultimul si cel mai important punct: ar fi bine sa-i spui fiicei tale faptul ca oricat e de frumoasa tot creierul ramane cel mai important organ al corpului ei. Corpul este doar ambalajul sub care se ascund inteligenta, sensibilitatea, feminitatea si gingasia ei.
In plus nu uitati ca si barbatii merg pe acelasi principiu: cu o femeie frumoasa stai o noapte, cu una frumoasa, desteapta si educata stai o  viata.
 
Si nu uita, sunt lucruri pe care fiica ta o data devenită adult le va experimenta singura, sunt altele insa pe care ar trebui sa le stie dee la tine!
 
RuxAndra

You Might Also Like