Uncategorized

Acasa, un loc ascuns in inima mea…

17/05/2017

Locul caruia i-am spus mereu acasa mi-a oferit de-a lungul timpului variate bucurii si surprize. Unele materiale insa cele mai multe, spirituale. Daca pana nu de mult cadoul in acceptiunea mea era ceva material primit de la o persoana sau alta si importanta lui varia in functie de persoana de la care provenea, acum am inteles ca adevaratele cadouri de care ar trebui sa ma bucur nu au nicio legatura cu lumea materiala si ca provin dintr-un singur loc, de Sus!acasa 1

De la un bunic caruia i-am spus toata viata tata, pana la omul drag, pana la oameni faini si peisaje de vis si astea toate intr-un loc minunat numit acasa. Am povestit in repetate randuri ca atunci cand vin acasa oricat de obosita si incarcata de grijile din viata de la Cluj as fi, aici scap de orice m-ar apasa. Am invatat acum cativa ani ca nimic nu este intamplator. Fiecare zi e o fila din cartea vietii noastre si are povestea ei. E o forta undeva care stie foarte bine ce ne dorim, unde vibreaza inima noastra si lucreaza alaturi de noi la concretizarea unor lucruri frumoase.

In cazul meu s-a intamplat sa vibrez mereu la intrarea in judetul Hunedoara, de cum treceam de indicator si pana in tinutul Padurenilor. Am fost de mica foarte constienta ca nu va dura la nesfarsit si ca la un moment dat cand nu voi mai avea de ce si pentru ce sa merg in acea directie, sufletul meu va vibra in alta parte. Nu prea acceptam ideea, dar eram constienta de ea.acasa

Intamplarea face ca in ultimul timp drumurile mele acasa s-au inmultit. Am apucat prea putin sa fiu complet implinita acolo, dar intensitatea momentelor traite bate orice. Chiar daca uneori cand trec acum prin Orastie totul mi-e strain si parca nu mai recunosc nimic, chiar daca lumea mi-e straina si peste tot ce-a fost frumos odata s-a lasat o nebuloasa, sufletul meu vibreaza tot acasa, doar ca la 5 km distanta. Si asta pentru ca atunci cand ti se ia pe o parte intotdeauna ti se da pe alta. Pentru ca am fost atat de legata de acele locuri incat nu am fost lasata sa le parasesc definitiv. Pentru ca am crescut crezand ca acolo sunt cei mai buni oameni si pentru ca in continuare asta cred.

Pentru ca acasa e un loc magic ce nu mi-a luat niciodata nimic. Intotdeauna mi-a dat, chiar si atunci cand  nu am meritat. Am inteles tarziu ca acasa nu e doar un loc ci un mod de viata, o stare de spirit. Acasa e cel mai frumos sentiment si cel mai frumos cantec ce iese din inima mea atunci cand mintea, sufletul si corpul traiesc in armonie.

Acasa, un loc frumos ascuns in inima mea!

RuxAndra

You Might Also Like